שיפוץ בית פרטי

הבית מול הנוף – חלק 1

היום אני רוצה לכתוב על בית בזכרון יעקב שאני עובדת על השיפוץ שלו כבר יותר משנה, ובהנאה רבה (שילוב מושלם של לקוחות מקסימים עם טעם טוב, בית עם פוטנציאל אדיר ולא ממומש, שיפוץ מהיסוד, ואפילו בעלי מקצוע טובים. מה עוד אפשר לבקש…). הבית עדיין בבנייה, היום אכתוב על התכנון שלו, והעיצוב יחכה להמשך.

מדובר בבית פרטי שעומד על מגרש גדול מול נוף מהמם של ההרים לכיוון יקנעם.

מראש ברור היה שהנוף הוא השחקן המרכזי בבית, והוא הנחה אותנו ברוב ההחלטות התכנוניות:
1. פתיחת חלונות גדולים בחזית האחורית שפונה לנוף.
2. פתיחת החלל בקומה הראשונה, ככה שמכל מקום יראו את הנוף.
3. מיקום של כמה שיותר פונקציות, והחשובות שבהן, מול הנוף: סלון, פינת אוכל, חדר שינה הורים, חדר רחצה הורים, ו-2 חדרי ילדים.

זו התכנית של הקומה הראשונה כפי שהייתה לפני השיפוץ. אני אכתוב מה בעייתי פה בעיני, והתמונות למטה ידגימו:
1. כמעט ולא היתה התייחסות לנוף: החלל סגור, החלונות קטנים. הכניסה לבית היא מול קיר ולא מול הנוף.
2. יש פה המון קירות אלכסוניים, וקירות אלכסוניים בד"כ יוצרים אי שקט ומקשים על העמדת הריהוט בחלל.
3. המון עמודים באמצע החלל. מהנדסים, אם אתם קוראים את הבלוג הזה, אנא מכם, תחשבו גם על שיפוצים עתידיים ולא רק על התכנון המקורי, תתכננו עמודים יותר גדולים ובמרווחים יותר גדולים. עבדנו פה עם מהנדס שהרשה להוריד שניים וחצי עמודים (חלקם הוחלפו בקורות ברזל אימתניות).

וזו התכנית החדשה:

קודם כל קרדיט לאידית, בעלת הבית, שיש לה ראייה אדריכלית מצויינת והרבה מהרעיונות התכנוניים הם שלה.

כמו שאפשר לראות כל הקיר שפונה אל הנוף נפתח. מכיוון שהבית יושב בקצה של צוק, ואין בתים שמשקיפים אליו, אין פה בעייה של חדירה לאינטימיות.
ניצלנו זכויות בנייה והרחבנו את הבית. המטבח נבנה במקום חנייה מקורה משמאל לכניסה לבית. את השרותים העברתי לצד המטבח כדי להשתלב יותר טוב במערך העמודים בבית, וכדי למקם את המבואה לבית מול הנוף.
בתכנון המקורי בטלתי גם את האלכסון שבין הסלון לפינת האוכל, אבל שתי קורות גבוהות שהתגלו שם גרמו לנו להשאיר את האלכסון על כנו, והאמת שפה הוא לא מפריע לחלל (רק קצת מקלקל את החזית האחורית, אבל נתגבר).

 

וקצת תמונות להמחשה:
מימין למעלה הסלון כפי שהיה במקור, משמאל חלל הסלון הפתוח לנוף. החורים בתקרה הם הכנה למנורות ורמקולים שקועים.
מימין למטה חלל פינת האוכל, משמאל החלל החדש, גם הוא פתוח לנוף.
פה רואים למעלה מימין את המטבח כמו שהיה עם הקירות האלכסוניים והעמוד באמצע, ומשמאל את המטבח החדש.
למטה מימין את המבט מדלת הכניסה לפני השיפוץ ומשמאל את המבט שמקבלים עכשיו כשנכנסים לבית.
ועכשיו לקומה השנייה, זו תכנית הבית לפני השיפוץ:
הסכמה הכללית פה טובה, אבל בכל זאת יש לי קצת טענות… החלונות הקטנים בחדר השינה של ההורים, האמבטיה וחדר הארונות הקטנים, והקיר האלכסוני בין חדר ההורים לחדר 3. עוד בעייה היא היציאה מחדרי הילדים למרפסת שמגבילה את התכנון, כי אי אפשר למקם רהיטים בקרבת הדלתות.

וזו התכנית החדשה:
חדר מס' 2 נבנה על חלק מהמרפסת, כולל חדר רחצה קטן. הדירוג של הבית איפשר לחדר נוסף להנות מהנוף, וגם איפשר לסגור גוש בחזית הקדמית של הבית (ר' תמונות למטה).
סוויטת ההורים הורחבה ע"ח חלק מהחלל המשותף בין החדרים, ואפשרה להגדיל משמעותית את חדר הרחצה וחדר הארונות. חדר הרחצה והמיטה מוקמו מול חלונות רחבים הפונים לנוף.
ביטול האלכסון בין חדר ההורים לחדר 3 נתן נישה נחמדה לשולחן בחדר 3 ולכורסא בחדר ההורים.
חדר הרחצה של הילדים עבר לחזית הקדמית של הבית (מנצל את ההרחבה במרפסת).
ארון שרות רחב שחלקו עמוק למכונת כביסה ומייבש וחלקו פחות עמוק החליף את מרפסת הכביסה הקטנה. בצד השני של הארון שאינו עמוק (מספיק למצעים, מגבות וכד') יצרתי נישה לארון בגדים לחדר 3.
במקום יציאה מכל חדר למרפסת יש יציאה אחת קרובה למכונת הכביסה (שיהיה נוח לתלות כביסה), ועוד יציאה אחת מחדר ההורים.

וקצת תמונות:
זה חדר ההורים לפני השיפוץ ועכשיו.

פה רואים את החזית הקדמית. למעלה מימין, לפני ההרחבה, ומשמאל עכשיו. החדר במרפסת והמטבח בחנייה סגרו את הגוש המשאלי של הבית.
למטה החזית האחורית. אין לי תמונה רחוקה מלפני השיפוץ, אבל אפשר לראות משמאל את כל החלונות הרחבים שפונים לנוף.

המשך יבוא

רוצים לקבל כל פוסט חדש?

עיצוב שולחן יצירה לילדה

DIY – שולחן יצירה לילד/ה

היה היה פעם לול, שגדלו בו שני בנים חמודים. אח"כ הלול עבר לבית חדש וישנה בו ילדה מתוקה (שהבנים השתדלו מאוד לא להעיר).     עברו כמה שנים, הילדה גדלה

קרא עוד »
תכנון בית פרטי בזכרון יעקב

הבית מול הנוף – חלק 2

בטח תהיתם איך מתקדם הבית בזכרון. אז זהו, שהוא מתקדם מדהים! למעשה ביום חמישי נכנסים לגור בו. היום נסעתי שוב לראות מה התחדש ולצלם קצת (המון) תמונות של הבית הכמעט

קרא עוד »
עיצוב חנות תכשיטים פדני

עיצוב חנות תכשיטים פדני

היום רציתי לכתוב על חנות תכשיטים של פדני בירושלים, ליד מלון המלך דוד, שעיצבתי לפני כמה שנים עם גלית שפר (אתם מוזמנים לקרוא גם על עיצוב חנות תכשיטים של פדני

קרא עוד »

0 תגובות

  1. כלי מטבח הגב

    עיצוב יפיה. אני מאוד אוהב את זה שכל התהליך מתואר בבלוג- החל מהשרטוטים של האדריכלית, דרך נקודת ההתחלה (החדר הלא מעוצב) וכלה, כמובן במוצר המוגמר, לאחר העיצוב

  2. מיה הגב

    תודה רבה, כיף לשמוע!

  3. שלומית לוי הגב

    איזה כייף של בלוג,
    רק עכשיו גיליתי, אשמח להמשיך ולהתעדכן

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן